Bel Ons: +32 48 739 1083

Over Ons

Home Over ons

Liesker Procesfinanciering

Wie Zijn Wij

Liesker Procesfinanciering werd opgericht in 2011 en was indertijd de eerste procesfinancier van Nederland. In de jaren die volgden heeft Liesker een uitstekend track record opgebouwd en is het blijven groeien. Deze groei heeft geleid tot de opening van een vestiging in België.

Kees Jan Kuilwijk

Ons kantoor in Brussel wordt geleid door Mr Dr Kees Jan Kuilwijk, een ervaren advocaat die gedurende ruim 25 jaar bij vooraanstaande internationale advocatenkantoren werkte.

Kees Jan studeerde rechten in Leiden en promoveerde daarna tot doctor in de rechten aan het Europees Universitair Instituut in Florence. Vervolgens werkte hij ruim 25 jaar in Brussel bij een aantal grote Britse en Amerikaanse advocatenkantoren als advocaat gespecialiseerd in het mededingingsrecht.

Mocht u als ondernemer een claim willen indienen, of als advocaat een claim willen indienen namens uw client, neem dan contact op met Kees Jan via deze website om de mogelijkheden te bespreken.

Normen en waarden

Normen en Waarden

Procesfinanciering zorgt ervoor dat het rechtssysteem voor iedereen toegankelijk is en iedereen gelijke kansen biedt.

De kosten van het voeren van gerechtelijke procedures zijn door de jaren heen behoorlijk gestegen. De aanzienlijke erelonen van advocaten en de onzekerheid over de uitkomst van een rechtszaak kan een ondernemer doen besluiten een zaak niet te starten of niet voort te zetten ook al bestaat er wel degelijk een goede kans op een succesvolle afloop. Soms zijn ondernemingen in ernstige financiële moeilijkheden geraakt als gevolg van de inbreuken die de aanleiding vormen voor de vordering.

Procesfinanciering biedt toegang tot het recht voor benadeelde partijen die anders niet in staat zouden zijn te procederen.

Hoe we werken bij Liesker Procesfinanciering

Hoe Wij Werken

Als gevolg van de aanzienlijke kosten die een rechtszaak met zich brengt zijn veel ondernemers terughoudend met het starten van een zaak, ook al staan zij volledig in hun recht.

Sommige bedrijven beschikken gewoon niet over voldoende financiële middelen om de hoge kosten van een rechtszaak te kunnen betalen. Anderen hebben wel voldoende middelen, maar besteden dit geld liever aan andere belangrijke doelen, zoals noodzakelijke investeringen of de terugbetaling van een banklening.

Wij bieden ondernemingen en advocatenkantoren de garantie dat wanneer we een zaak aannemen, we de procedure ook van begin tot einde zullen financieren. We betalen alle kosten van de rechtszaak, die met name zullen bestaan uit erelonen voor advocaten, deurwaarders- en gerechtskosten.

Expertise Liesker Procesfinanciering

Ervaring

Gedurende de afgelopen negen jaar heeft Liesker Procesfinanciering aanzienlijke ervaring opgedaan met het financieren van rechtszaken, waaronder allerhande commerciele geschillen, kartelschade- en IE-zaken. Sinds haar oprichting in 2011, heeft Liesker Procesfinanciering meer dan 120 zaken gefinancierd.

Procesfinanciering vereist kennis van vele onderwerpen en rechtsgebieden. Liesker Procesfinanciering beschikt daarom over een uitgebreid Kennisnetwerk van ervaren topspecialisten, veelal op juridisch, fiscaal, notarieel en financieel gebied. Voor de inschatting van risico’s van ingediende aanvragen en eventueel als sparringpartner voor advocaten, kan Liesker Procesfinanciering putten uit de kennis en ervaring van haar Kennisnetwerk.

Heeft u een kansrijke claim?